L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha alertat de la presència d'E-Coli en un formatge d'origen francés amb gran presència als supermercats catalans. L'avís ha arribat gràcies a les autoritats nacionals franceses, les quals haurien localitzat aquest productor de toxina Shiga en el producte que va ser exportat a Catalunya.
Segons han compartit els especialistes, l'alerta de la marca Dubois Boulay afecta al lot PONT0509 del producte Crottin de Chavignol. Per sort, sembla que l'avís ha arribat a les autoritats catalanes a temps i encara no s'haurien notificat afectats greus. Tot i això, des de l'AESAN han recomanat a tots aquells que tinguin el formatge en qüestió que no el consumeixin sota cap circumstància.
El formatge afectat és el Crottin de Chavignol de la marca Dubois Boulay
D'altra banda, en el cas d'haver consumit el formatge de la marca Dubois Boulay i tindre símptomes compatibles amb una infecció d'E. Coli, es recomana acudir ràpidament a un centre sanitari. Alguns dels símptomes més freqüents pel que fa a aquesta toxiinfecció són fortes rampes abdominals que acaben generant diarrees aquoses i sagnants.
Igualment, aquest no és l'únic formatge amb alerta vermella, ja que l'AESAN també va localitzar E.Coli i Listeria en un producte de la marca Suerte Ampanera. Per sort, en aquest cas el formatge de cabra afectat no va ser distribuït a Catalunya però sí a altres comunitats autònomes com Astúries, Cantàbria, País Basc o Madrid. Tot i això, les autoritats sanitàries han demanat especial precaució als consumidors i recomanen que davant de qualsevol mena de malestar no dubtin a dirigir-se al centre sanitari més proper per ser sotmesos a proves i rebre tractament.