Alerta sanitària per uns coneguts lots de salsitxes amb presència de listèria

Si algú en té a casa, les autoritats sanitàries aconsellen no consumir-los i tornar-los als punts de venda

El Ministeri de Consum ha demanat que es retirin del mercat diversos lots de salsitxes procedents d’Itàlia per possible presència de listèria.

Els productes s’han distribuït a Catalunya i per tot l’Estat, però aquí encara no s’ha detectat cap cas de listeriosi. On sí que ja s’han notificat diversos casos d’intoxicació és a Itàlia.

És una mesura de precaució, després que trobessin a la fàbrica Listeria monocytogenes en dos lots de productes, que només es venen a Itàlia. També se n’ha detectat en un mostreig ambiental que es va fer a la fàbrica, i per això s’ha decidit retirar tots els productes que s’hi fan, per considerar-los potencialment afectats.

L’alerta afecta alguns lots de salsitxes, que es poden consultar aquí, amb les etiquetes de Wudy Clásico, Wudy Queso, Wudy Party, Wudy Happy Hour, Wudi Maxipac Clásico i Pavo Hot Dog.

Si algú en té a casa, les autoritats sanitàries aconsellen no consumir-los i tornar-los als punts de venda.

En el cas d’haver menjat aquests aliments i presentar simptomatologia compatible amb la malaltia, com vòmits, diarrea o febre, es recomana anar a un centre de salut.