L’edició 2024 del certamen “The Best Chef Award”, es va celebrar ahir per primera vegada a Dubai. En aquesta ocasió, la llista ha abandonat el clàssic format del “Top 100”, i s’ha basat en revelar els tres millors xefs del món.
El cuiner català Albert Adrià, propietari del restaurant Enigma de Barcelona, ha estat nomenat com el segon millor xef del món, superat només pel copropietari del restaurant Alchemist de Copenhague, Ramsus Munk, que ha pres el lloc a l’espanyol Dabiz Muñoz, del restaurant Diverxo, el qual ha ocupat la posició del millor xef del món durant tres anys seguits. En tercera posició, han nomenat el xef Eric Vildgaard, responsable del restaurant Jordnær.
Albert Adrià ja va quedar segon en el certamen l’any passat, i enguany, se l’ha reconegut com a “icona de l’experimentació culinària”. El xef ha continuat innovant al seu restaurant, on la seva feina combina les tècniques innovadores, consolidant la seva posició i influència a la indústria gastronòmica.
L’edició actual del The Best Chef Awards, ha estat l’edició més gran fins a la data, homenatjant a 550 xefs de 61 països. S’ha buscat que aquest any, es portés a terme “una avaluació més inclusiva, ètica i representativa del talent culinari basada en atributs qualitatius”. És per això que s’ha dut a terme aquesta modificació del sistema de classificació i votació, pretenent a més, “la creació d’una guia integral de xefs globals segons experiència i guardons gastronòmics en tot el món”.