Això és el que et passarà si comparteixes el compte de Netflix

La mesura vol acabar amb les persones que no paguen per la subscripció

La plataforma de streaming Netflix cobrarà un import addicional a aquells usuaris que comparteixin les credencials del seu compte amb persones que visquin fora de casa, ha informat aquest dimecres la companyia mitjançant un comunicat a la seva pàgina web.

De moment, aquesta política s’implementarà com a prova sense data límit a Xile i Costa Rica -amb un sobrecost aproximat de tres dòlars- i a Costa Rica, on rondaria els 2.10 dòlars per usuari extra.

La mesura tracta de posar fre a aquells perfils de persones que no paguen per la subscripció, la gaudeixen des d’un altre domicili diferent del que està vinculat el compte i paguen la factura a mitges amb el titular.

En cas que la plataforma detecti que s’està intentant accedir a un compte des de fora de la llar, requerirà a l’usuari que introdueixi un codi de verificació per validar l’inici de sessió.

Això sí, els membres del pla bàsic, estàndard o del premium podran compartir la informació del seu perfil, la llista dels seus títols guardats o les recomanacions a un altre compte nou, però a canvi d’aquesta subscripció addicional.

Netflix compta amb 222 milions de subscriptors repartits arreu del món, però el nombre de nous usuaris i la corba de creixement s’ha moderat en els darrers mesos, de manera que l’empresa tracta de trobar noves fórmules per obtenir beneficis.

Recentment, la plataforma també va pujar el preu dels seus serveis a països com els Estats Units o el Canadà.