Agredeix sexualment la seva fillastra, menor d’edat i amb discapacitat

La va sotmetre a constants actes de violència física i contra la seva integritat moral

La Secció Segona de l’Audiència Provincial ha condemnat a nou anys de presó, per un delicte continuat d’agressió sexual a un menor de 16 anys amb prevaliment i un altre de maltractament habitual a l’àmbit familiar, a un home que va sotmetre a tocaments mitjançant el ús de la força a la filla, menor dedat i amb una discapacitat, de la seva parella sentimental. Ha succeït a Castelló.

La Sala imposa el pagament d’una indemnització de 15.000 euros a la víctima pels danys morals que va patir, així com la prohibició d’acostar-se a menys de 500 metres o de comunicar-s’hi per qualsevol mitjà durant un total de 20 anys.

El condemnat queda a més inhabilitat per a l’exercici de qualsevol professió o ofici, sigui retribuït o no, que comporti contacte regular i directe amb menors d’edat durant sis anys i haurà de complir pel mateix període una mesura de llibertat vigilada.

L’home convivia amb la seva parella sentimental i amb la seva filla, respecte de la que exercia com a padrastre, en un domicili de Castelló. Segons el relat de fets provats de la sentència, inicialment l’acusat va donar un tracte correcte a la nena, que patia una discapacitat visual d’un 80% i un trastorn del llenguatge.

Tot i això, quan la víctima va complir els 14 anys, el penat va començar a sotmetre-la a constants actes de violència física i contra la seva integritat moral.

L’home aprofitava els moments en què la mare s’absentava de l’habitatge per motius de feina per donar-li cops de puny a la cara, puntades de peu a les cames i encaixades al coll a la menor, a la qual en una ocasió va arribar també colpejar amb un cinturó a l’esquena. A més, segons la resolució judicial, es va aprofitar que la nena estava desvalguda per acovardir-la amb humiliacions i insults.

L’any 2017, quan la perjudicada tenia 15 anys, almenys dues vegades, l’home la va tirar a terra en una zona comuna de la casa, es va col·locar a sobre per vèncer la seva resistència i la va agredir sexualment.

El condemnat li deia que feia això per jugar o per ensenyar-li formes de protecció davant dels homes. La sentència no és ferma i es pot recórrer davant la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.