Agredeix brutalment a cops de puny una parella homosexual

Les víctimes van patir ferides greus i contusions que han requerit servei mèdic

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dimarts a un home de 43 anys per una presumpta agressió homòfoba contra dos homes que passejaven pel centre de Barcelona al febrer, per la qual cosa ha ingressat a la presó, informen en un comunicat aquest dissabte.

L’home està acusat de dos delictes de lesions i contra l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques al presumptament atacar a les víctimes per la seva orientació sexual, insultant-los i pegant-los cops de puny “amb una violència extrema”.

Les víctimes van sofrir lesions com la fractura de dits de la màcops que van necessitar punts de sutura i contusions que han requerit tractament mèdic posterior, a més de seqüeles psicològiques.

L’home tenia denúncies anteriors per amenaces i coaccions i exhibia en xarxes socials les seves habilitats de boxa, amb les quals va agredir a les dues víctimes “sense que aquestes poguessin defensar-se”.

Els Mossos d’Esquadra han instruït durant el primer trimestre d’aquest any 39 casos vinculats amb delictes d’odi en l’àmbit de la LGTBIfobia, 9 més que l’any passat, amb 51 persones detingudes o investigades per aquests, el 75% dels quals eren homes.