Aena obre convocatòria per accelerar startups de gestió aeroportuària i comercial

S'ofereix l'oportunitat d'aconseguir un contracte amb Aena de fins a 2 milions d'euros per al desenvolupament i desplegament de la idea

Aeroport de Barcelona

Aena promou la innovació i la tecnologia i aposta per l’acceleració de startups que encaixin amb les seves àrees estratègiques de negoci. Amb aquest objectiu ha obert una convocatòria dirigida a impulsar tecnologies disruptives d’una manera innovadora, sostenible i eficient, que ajudin a donar solucions als desafiaments actuals i de futur als quals s’enfronta el sector del transport aeri.

 

La convocatòria està dirigida a startups de tot el món, que estan convidades a unir-se a aquesta primera iniciativa. Aena busca projectes que permetin aprofitar els avantatges de la tecnologia i els nous models de negoci en les infraestructures aeroportuàries i que desenvolupin sistemes intel·ligents per a millorar l’experiència del client. 

 

Les startups triades estaran acompanyades per mentors experts en el sector aeroportuari per donar forma a les seves idees i propostes, instal·lacions físiques i un finançament de 50.000 € per a la implementació. A més, existeix l’oportunitat d’aconseguir un contracte amb Aena de fins a 2 milions d’euros per al desenvolupament i desplegament de la idea en els aeroports seleccionats.

 

El programa se centrarà en cinc reptes:

·     · Agilitat en tràmits i desplaçament a l’aeroport

·     · Experiència del passatger

·     · Comunicació al passatger

·     · Sostenibilitat

·     · Equipatge en conjunt

 

Respecte al calendari, els emprenedors de tot el món interessats a formar part d’Aena Ventures tenen fins al 14 d’octubre per presentar els seus projectes, amb l’objectiu d’iniciar l’acceleració aquest any 2020.

 

El programa d’acceleració, de 6 mesos de durada, començarà el desembre de 2020 i s’estendrà fins a maig de 2021, que serà quan les startups mostraran els seus assoliments en l’esdeveniment final, anomenat Demo Day, davant Aena.

 

Les startups interessades podran inscriure’s a través de la pàgines web www.aenaventures.com.