La sortida de presó de Dani Alves sota una fiança d’un milió d’euros continua donant molt a parlar a tota la societat. Un cop l’Audiència de Barcelona va decidir que el futbolista podia sortir de presó si pagava la fiança, a petició de la seva defensa, es va obrir un fort debat sobre la importància de tenir diners a l’hora de cometre delictes.
Molts han posat sobre la taula el que anomenen com a “justícia” o “llei per a rics”, un concepte sobre el fet que, qui té diners, té poc menys que via lliure per delinquir, perquè després li demanaran una fiança per poder sortir de la presó. Cal recordar, però, que la condemna de Dani Alves a quatre anys de presó no és ferma i que la seva defensa —i també l’acusació particular i la Fiscalia— havia recorregut.
En el món de la televisió també s’ha format un gran debat al voltant d’aquest assumpte, i personalitats de tota mena han donat la seva opinió al respecte. Aquest matí, al programa ‘La Mirada Crítica’ de Telecinco, han tornat a parlar sobre el tema i han comptat amb la participació d’Agustín Martínez, advocat penalista conegut televisivament perquè va defensar els membres de ‘La Manada’ en el seu judici per violar una jove a Pamplona durant els Santfermins.
Dani Alves continua sent innocent fins que hi hagi sentència ferma
Jiménez ha insistit a defensar que Dani Alves continua sent “innocent” perquè la sentència que el condemna a quatre anys de presó per violació no és ferma. “Encara la presumpció d’innocència està sobre Dani Alves”, ha remarcat Martínez.
La presentadora, Ana Terradillos, ha volgut rebatre el seu argument dient que “hi ha una condemna en primera instància”, i per tant, la justícia sí que ha reconegut aquest delicte. L’advocat, però, li ha tornat a rebatre assegurant que “no, cregui’m”. “La presumpció d’innocència s’ha de predicar sempre fins que hi hagi una sentència condemnatòria ferma”, ha assegurat.
L’advocat afegeix que “molta part de la societat està assumint que hi ha una culpabilitat en ell i ja està condemnat socialment. Què passaria si demà es dictés una sentència absolutòria? Qui repara aquest temps que ha estat culpable per a part de la societat?”.
“La presumpció d’innocència es converteix en presumpció de culpabilitat en aquest país. No val només dir ‘presumpte culpable’, s’ha de mantenir el concepte que la persona que és acusada d’un delicte, fins que no sigui sentència ferma condemnatòria, segueix sent innocent”, ha insistit.