fbpx

Adif incrementa el trànsit a la línia Barcelona-Valls-Lleida

Avatar photo

Adif destina una inversió de 9,2 milions d’euros a actuacions que incrementaran la capacitat del trànsit a la línia Barcelona-Valls-Lleida, en el marc del pla Transformem Rodalies.

Al tram Valls-Salomó (Tarragona) instal·larà nous sistemes de gestió de trànsit (control, comandament i senyalització), comunicacions i seguretat per posar en servei el Bloqueig Automàtic a Via Única (BAU). Aquest sistema de seguretat permet la successió de trens entre estacions amb la implantació de senyals intermedis. A més, es preveuen actuacions de subministrament d’energia, telecomunicacions i obra civil.

El nou equipament dotarà el trajecte de més capacitat davant el previsible increment de trànsit a curt termini, derivat, entre altres factors, de les obres que s’executen al Corredor Mediterrani, que plantegen la necessitat de derivar circulacions per aquesta línia d’amplada convencional, per la qual circulen trens de Rodalies i mercaderies.

A més de l’augment de la capacitat, s’optimitzaran els paràmetres d’eficiència, disponibilitat i eficàcia de l’explotació ferroviària. La implantació del BAU serà realitzada per Alstom Mobilitat. Aquesta actuació compta amb finançament europeu a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Enclar vegetarà les places per convertir-les en indrets on viure

Notícia següent

Figueres dona a conèixer els llums de Nadal dalinians a través de visites guiades

Notícies relacionades