Adéu al certificat Covid a Catalunya

La comissió delegada en matèria de Covid del Govern ha decidit la nit d’aquest dimecres, després d’avaluar l’informe del comitè d’experts, retirar l’obligatorietat del certificat Covid en els locals i establiments que ho demanaven fins ara i poder incloure la decisió en la nova resolució que es publicarà en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc), ha informat el Govern en un comunicat.

L’Executiu ha assenyalat que la variant Ómicron ha demostrat tenir fuita immunitària i disminuir així la prevenció de la infecció, en comparació de la variant Delta, tal com exposa en el document del comitè d’experts.

D’aquesta manera, una part important de la població torna a ser susceptible d’infectar-se amb el virus, independentment del seu estat vacunal o d’haver passat la malaltia, del que es deriva que l’efectivitat del certificat Covid “disminueix com a mesura que afegeix una capa de seguretat”.

Els àmbits on era necessari fins ara l’ús del certificat Covid era per accedir a interiors de bars, restaurants, celebracions amb ball en recintes tancats, gimnasos i residències.

El Govern manté la reunió d’aquest dijous al matí de la comissió delegada per avaluar la situació amb els deparaments afectats.

L’Executiu català havia convocat aquesta reunió quan encara no havia decidit demanar la pròrroga o no de l’ús d’aquest certificat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que decau la nit del dijous al divendres.

Aquesta comissió estarà encapçalada pel president de la Generalitat Pere Aragonès i comptarà amb el vicepresident Jordi Puigneró, i els consellers Laura Vilagrà, Joan Ignasi Elena, Josep Maria Argimon, Josep Gonzàlez-Cambray i Violant Cervera.