Abusa sexualment de les seves dues netes menors

S’ha condemnat a un home a la pena de 18 anys i 11 mesos de presó per abusar sexualment de les seves dues netes menors d’edat quan coincidia amb elles en els diferents habitatges familiars, en un municipi de l’àrea metropolitana de València. La secció quarta de l’Audiència Provincial de València ha sigut el que l’ha declarat.

El tribunal li atribueix al condemnat dos delictes continuats d’abús sexual a menor, tots dos amb la circumstància agreujant de prevalimient, i un delicte de trencament de mesura cautelar.

Al costat de la pena de presó, l’home haurà d’indemnitzar a una de netes amb 30.000 euros i a una altra amb 60.000 pels danys morals que van sofrir a conseqüència dels fets. A més, no podrà comunicar-se ni acostar-se a menys de 500 metres a una de les víctimes durant deu anys i durant 20 anys en el cas de la segona de les nenes.

Els fets van començar en 2014, quan la neta major tenia 11 anys i van finalitzar quan aquesta va complir els 14. Segons detalla la resolució, el processament aprofitava els caps de setmana quan es trobava en el seu domicili sol amb la víctima per a sotmetre-la a tocaments en les seves parts íntimes.

La conducta es va repetir durant les vacances d’estiu, quan l’home va compartir habitació d’hotel amb la menor. Després dels abusos, el penat li advertia a la menor que si li ho explicava als seus pares, aquests no l’anaven a creure. La nena consentia el comportament davant el temor que tenia que l’avi fes el mateix amb la seva germana petita.

Els pares van denunciar els abusos al gener de 2019 i un jutjat va acordar com a mesura cautelar per al llavors investigat la prohibició d’acostar-se a menys de 500 metres de les seves netes.

No obstant això, segons el relat de fets provats que fa la resolució, el condemnat es va acostar en almenys dues ocasions durant el mes de febrer del mateix any al col·legi de la neta menor.

La sentència destaca que l’avi va abusar de la seva relació de parentiu amb les menors i de la proximitat i intimitat que tenia amb elles per a cometre els fets. Les nenes van necessitar assistència psicològica per a tractar la simptomatologia ansiosa i l’afectació emocional que van sofrir a conseqüència dels abusos.