Almenys sis segrestats en un atac contra una universitat

Almenys sis persones, entre elles un professor i dos dels seus fills, han estat segrestades aquest dimarts en un atac dut a terme per persones no identificades contra una universitat en la capital de Nigèria, Abuja.

El portaveu de la Universitat d’Abuja, Habib Yakoob, ha confirmat l’incident i ha detallat que “al marge del professor i els seus fills, un membre del personal no acadèmic s’ha vist afectat”. “Hi ha unes sis víctimes”, ha dit.

Així mateix, ha subratllat que les forces de seguretat “estan darrere d’ells”, sense que de moment se sàpiga qui ha estat darrere de l’incident, tal com ha recollit el diari nigerià ‘The Premium Times’.

Nigèria ha sofert una deterioració de la situació de seguretat durant els últims anys a causa de les operacions de grups gihadistes i bandes criminals, implicats en diversos segrestos després d’atacs contra centres educatius.

Els atacs a Nigèria, anteriorment centrats en la zona nord-est del país –on operen Boko Haram i la seva escissió, Estat Islàmic a Àfrica Occidental (ISWA)– s’han estès durant els últims mesos a altres zones del nord i el nord-oest, fent saltar les alarmes per la possible expansió d’aquestes xarxes terroristes i criminals.