A presó un advocat per estafar 53.000€ al fill d’una dona assassinada

Es va quedar amb els ajuts que havia de cobrar aprofitant-se de la seva confiança

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de dos anys de presó per a un advocat que hauria estafat més de 53.000 euros d’ajuts públics al fill d’una dona assassinada en un cas que havia portat. El tràgic assassinat es va produir a Castelló de la Plana l’any 2009 i, en veure el cas als mitjans de comunicació, l’advocat es va oferir al fill de la víctima per portar la defensa de forma gratuïta i tramitar els ajuts disponibles de les administracions públiques.

El jove, que no tenia gaire formació i estava deprimit per la mort de la seva mare, va confiar en l’advocat pensant que actuava de forma altruista i va firmar un poder per a plets en favor de l’Associació espanyola de víctimes de delictes violents, terrorisme i violència de gènere i de l’advocat sense comprendre de què es tractava.

Després del judici, el lletrat va convèncer el jove perquè obrissin un compte bancari a nom dels dos per poder gestionar millor els ajuts públics que pogués obtenir. A finals del 2013, davant les penúries econòmiques que patia el fill de la víctima, una companya de feina es va oferir a ajudar-lo a cobrar una assegurança de vida que tenia la seva mare i va ser aleshores quan van descobrir que l’advocat l’havia estafat.

Van poder comprovar que li havien reconegut els ajuts als quals tenia dret com a víctima indirecta per la mort de la seva mare i que li havien fet una transferència bancària, però els diners ja no eren al compte. L’advocat, a qui el jove firmava per desconeixement tots els documents que li presentava, havia posat com a domicili de notificacions el seu despatx i s’havia quedat amb els diners.

La Sala del Tribunal Suprem considera que es tracta clarament d’un delicte d’estafa, ja que va ser l’advocat qui es va oferir directament al fill de la dona assassinada i es va aprofitar de la seva confiança perquè li firmés els documents necessaris i es pogués quedar amb els ajuts sense que ell ho sabés. Així doncs, el lletrat ha estat condemnat a dos anys de presó, una multa de 2.700 euros i retornar al fill de la víctima els 53.778 euros estafats.