5 ciutadans espanyols ferits lleus per les explosions a Beirut

El conseller d'Acció Exterior desconeix encara si algun dels afectats és català

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Imatge dels efectes de l'explosió de Beirut. Marwan Naamani/dpa - Marwan Naamani/dpa
El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha assegurat aquest dimecres que hi ha cinc persones de nacionalitat espanyola que han resultat ferides lleus per les dues explosions que s’han produït aquest dimarts al port de Beirut (Líban). En una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’, Solé ha dit que no es tem per la vida de cap d’aquestes persones. També ha afegit que està pendent d’una comunicació del Ministeri d’Exteriors per saber si entre aquests cinc ciutadans espanyols n’hi ha algun de català. El conseller ha assegurat que a la zona hi viuen “molts cooperants” catalans i que tenen constància que “estan bé”.

Sobre el fet que el rei emèrit Joan Carles I hagi marxat d’Espanya, Solé ha dit que és un “despropòsit” però ha dit que el problema és més “greu” que aquest afer concret i ha assenyalat la “corrupció” de la Casa Reial. “El problema és la institució i un govern espanyol que en facilita la fugida”, ha sentenciat. “La monarquia no té sentit”, ha destacat el republicà.

El conseller ha parlat de la situació del turisme i del fet que alguns països puguin obligar a fer quarantenes als ciutadans que visiten Catalunya o bé desaconsellar-ne els viatges. En aquest sentit, ha explicat que recentment s’ha reunit conjuntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, amb el cos consular de Catalunya per traslladar-los un missatge basat en “certeses”, “coneixement de causa” i donar-los informació sobre la situació de la pandèmia a Catalunya. Solé ha explicat que als consols els han volgut “posar llum” a alguns rumors que s’havien estès.

Solé ha dit que des del primer dia s’ha buscat traslladar un missatge de “confiança”. “Els diem que Catalunya ha actuat amb responsabilitat i que es fa tot el possible per protegir catalans i persones que visiten”, ha subratllat.