32 ferits i un tren descarrilat en un terratrèmol de magnitud 5,9

Es tracta del sisme més intens des del 2011 a la ciutat

Un terratrèmol de magnitud 5,9 en l’escala Richter ha sacsejat l’àrea metropolitana de la capital del Japó, Tòquio, la nit d’aquest dijous. Es tracta del sisme més intens des del 2011, quan el tremolor va derivar en un tsunami que va arrasar la costa est de l’illa.

A conseqüència del succés almenys 32 persones han resultat ferides. S’han produït fuites d’aigua pels embornals i talls de llum en el metro de Tòquio. A més, un tren ha descarrilat, segons recull l’agència japonesa Kyodo.

El sisme ha afectat diversos punts de la ciutat, així com de la prefectura de Saitama. L’epicentre s’ha donat en el nord-oest de la prefectura de Chiba, a uns 80 quilòmetres de profunditat.

Per la seva banda, el recentment nomenat primer ministre del Japó, Fumio Kishida, ha establert un grup de treball a la seva oficina per supervisar la resposta governamental al terratrèmol, informa la radiotelevisió NHK.

Al principi s’ha apuntat una magnitud de 6,1 en l’escala de Richter. Més tard ha estat degradada per l’Agència Meteorològica, que ja ha advertit que la setmana vinent es podria produir una altre sisme de les mateixes característiques, tal com apunta el diari ‘Japan Times’.

L’última vegada que la nació asiàtica va registrar un terratrèmol més fort que aquest va ser l’11 de març del 2011, quan un sisme de magnitud 9 va assotar el nord-est del país i va provocar un tsunami que va deixar gairebé 20.000 morts.