30 mesos de presó per propagar la covid

Un tribunal del centre del Vietnam ha condemnat un home a 30 mesos de presó per vulnerar les normes de contenció de la covid-19 i encomanar el coronavirus a almenys quatre persones, ha informat aquest diumenge la premsa local.

Segons el diari VNExpress, Phan Van Hoa, de 39 anys, va ser declarat culpable aquest dissabte de “propagar greus malalties infeccioses perilloses a altres persones” pel tribunal de la ciutat de Phan Rang, a la costa central del país.

Hoa va conduir el seu camió el passat 6 de juliol des de Ho Chi Minh (antiga Saigon), que des de finals d’abril és l’epicentre de l’onada més devastadora de covid-19 al país, al seu poble de Phan Rang, però no va complir amb la norma de completar una declaració de salut i aïllar-se durant dues setmanes.

Enlloc de completar la quarantena, va visitar diversos llocs i va assistir a l’aniversari d’una mort, on va mantenir contacte amb desenes de persones i va mantenir una vida normal fins que vuit dies després va començar a patir febre i mal de coll i va donar positiu per coronavirus.

Les autoritats van rastrejar a tots els seus contactes durant aquests dies i van detectar quatre contagis, el que va servir per presentar càrrecs en contra quan es va recuperar de la malaltia.

El passat 7 de setembre, un home va ser condemnat a 5 anys de presó al sud de país pel mateix delicte a l’incomplir les lleis anticovid i contagiar a vuit persones, una de les quals va morir.