L’Organització Consumidors i Usuaris (OCU) ha recollit les pitjors marques de llet semidesnatada dels supermercats, analitzant fins a 38 productes diferents d’acord amb una sèrie de criteris com ara la quantitat de proteïnes que contenen, els greixos, el calci i altres nutrients fonamentals.
També s’ha analitzat els seus processos d’esterilització, la pasteurització, la higiene, el sabor i la qualitat del processat.
Tenint en compte tots aquests criteris, l’OCU ha donat una puntuació general a cadascun dels productes analitzats en una escala de l’1 al 100, i tot i que gairebé tots els productes “aproven”, amb més de 50 punts sobre 100, n’hi ha un que no ho fa i que es converteix automàticament en la pitjor llet semidesnatada del mercat.
Les pitjors llets semidesnatades del mercat
Segons aquest llistat, doncs, la pitjor llet semidesnatada del mercat és la marca blanca d’Alcampo, Auchan, amb una pobra puntuació de 44 punts sobre 100. L’estudi destaca negativament el seu processament “deficient” i una possible addició d’aigua que fan empitjorar notablement la qualitat de la llet, segons exposen.
Per darrere hi ha dues llets semidesnatades més amb puntuacions deficients, tot i que les dues “aproven” amb més de 50 punts. En segon lloc del llistat, amb 52 punts sobre 100, hi ha la marca Supersol, que destaca negativament per un processat deficient i un gust “poc favorable”, segons l’estudi.
En tercer lloc, amb 53 punts de valoració, hi trobem la llet semidesnatada Xoia. En aquest cas, destaca positivament la higiene i els seus components nutricionals, però deixa en mal lloc el gust i la qualitat del processament, que li fan perdre molts punts.