2 ferits en l’explosió d’un minibús

Almenys dues persones han resultat ferides aquest dilluns a causa d’una nova explosió registrada en la capital de l’Afganistan, Kabul, segons han indicat fonts citades per l’agència afganesa de notícies Pajhwok, sense que ara com ara hi hagi reclamació de l’autoria.

L’explosió ha tingut lloc en l’àrea de Kot-e-Sangi, en el Districte Policial 5 de la capital, a penes l’endemà passat de la mort d’almenys dues persones en un atemptat a Kabul que es va saldar a més amb tres ferits, segons el balanç oficial.

Les autoritats instaurades pels talibà després de fer-se amb el poder a l’agost van indicar que l’explosió va tenir lloc en un minibús prop d’un lloc de control de les forces de seguretat, després del que el grup gihadista Estat Islàmic Província de Jorasán (ISKP) va reclamar l’autoria de l’atac.

“Amb l’ajuda de Déu totpoderós, els soldats del califat van detonar dues bombes llepassa a l’interior de dos autobusos dels xiïtes politeistes en l’àrea de Dasht-e-Barji a Kabul”, va afirmar el grup, que va assegurar que els atacs es van saldar amb al voltant de 20 morts i ferits, inclòs un periodista.

La filial afganesa d’Estat Islàmic, que considera als talibà uns traïdors a l’ortodòxia de la ‘xaria’ o llei islàmica i defensen una interpretació molt més dura, ha reclamat diversos atacs en les últimes setmanes, inclosos diversos executats contra mesquites.

Entre els seus atacs figura un perpetrat contra una mesquita de la capital, prop del lloc on se celebrava el funeral de la mare del portaveu talibà, així com uns altres contra mesquites en Kunduz i Kandahar que van deixar més d’un centenar de morts.