15 morts i més de 50 ferits en un terratrèmol

Almenys 15 persones han mort i més de 50 han resultat ferides aquest dijous de matinada en un terratrèmol de magnitud 5,9 en l’escala de Ritchter que ha sacsejat la província pakistanesa de Baluchistan, situada al sud del país, segons han informat les autoritats.

El terratrèmol ha afectat les ciutats de Quetta, Sibi, Pishin, Qila Saifullà, Chaman, Ziarat i Zhob, si bé l’epicentre s’ha situat prop d’Harnai a una profunditat de 15 quilòmetres, d’acord amb informació del centre sismològic del país, recull Geo TV.

Precisament a la ciutat d’Harnai és on s’han notificat almenys 15 morts. Tanmateix, es preveu que la xifra de víctimes augmenti en les properes hores atès que diversos edificis han quedat destruïts i diverses persones poden haver quedat atrapades entre els enderrocs.

Així mateix, més de mig centenar de persones han resultat ferides i diverses d’elles han estat traslladades a centres hospitalaris en estat greu.

L’Autoritat Provincial de Gestió de Desastres (PDMA) de Baluchistan ha enviat equips de rescat a les zones afectades per a les evacuacions, ha informat el ministre de l’Interior de la província, Ziaullà Lango, que ha advertit que són moltes les persones atrapades en immobles esfondrats.