La guia Macarfi, un recull especialitzat en el món gastronòmic, va celebrar a Barcelona la seva gala on reconeix la millor gastronomia de diverses comunitats autònomes, entre elles Catalunya, i els seus millors restaurants. Enguany la guia celebra els 10 anys.
Pel que fa a Catalunya, la guia Macarfi ha destacat els 15 millors restaurants, una llista que no presenta gaires sorpreses i que ve encapçalada per un clàssic d’aquesta mena de llistats: El Celler de Can Roca, dels germans Roca. La majoria dels establiments es troben, però, a la província de Barcelona, amb alguns representants també de Girona i un restaurant de Lleida. La província de Tarragona no té representació al llistat.
Els 15 millors restaurants de Catalunya
- El Celler de Can Roca – Girona
- Cocina Hermanos Torres – Barcelona
- Via Veneto – Barcelona
- Alkimia – Barcelona
- Ca l’Enric – La Vall de Bianya, a la Garrotxa
- Estimar – Barcelona
- Can Jubany – Calldetenes, a Osona
- Lasarte – Barcelona
- Enigma – Barcelona
- Aürt – Barcelona
- Miramar – Llançà, a l’Alt Empordà
- Gresca – Barcelona
- La Boscana – Bellvís, al Pla d’Urgell
- Dos Palillos – Barcelona
Al 15è lloc hi figuren dos restaurants, ex aequo: el Koy Shunka de Barcelona i Les Cols, a Olot (la Garrotxa).
La guia inclou també els millors restaurants de la Comunitat de Madrid, Andalusia, Astúries, Cantàbria, el País Basc, La Rioja i la Comunitat Valenciana, i un llistat amb les millors ‘rookies’ del 2025, és a dir, les millors obertures.
En aquest cas, entre les 15 millors obertures de tot l’Estat hi figuren dos restaurants a Catalunya. En tercer lloc, el Maymanta, a Barcelona; i en el quart lloc l’Esperit Roca, ubicat a Sant Julià de Ramis (Gironès).