Més de mig miler de nens i nenes participen en la 22a bicicletada escolar a Vic

L’activitat és una de les propostes incloses en la programació del desè aniversari de l’Anella Verda

Més de mig miler de nens participaran a la 22 edició de la bicicletada escolar que organitza l’Ajuntament de Vic per a les escoles de primària de la ciutat. Aquesta actuació s’engloba dins la programació del desè aniversari de l’Anella Verda i se suma al dia Mundial del Medi Ambient.

A la bicicletada, que tindrà lloc demà divendres 4 de juny, hi participen 11 escoles de la ciutat: Escola Andersen, Escola Doctor Joaquim Salarich, Escola Estel, Escola Fedac Vic-Pare Coll, Escola Guillem de Mont-rodon, Escola La Sínia, Escola Sagrat Cor, Escola Sentfores, Escola Sant Miquel,Escola Vedruna L’Escorial i Escola Vic Centre amb l’alumnat de cicle superior de primària (5è i 6è).

El recorregut s’iniciarà en cadascun dels centres amb bicicleta o bé a peu, i faran una volta per l’Anella Verda,  fins a un dels 2 punts de destí: El Puig dels Jueus i el riu Gurri (a l’alçada del carrer de la Indústria). Un cop arribats als punts de destí hi faran activitats de coneixements de l’entorn, com l’estudi dels ocells i peixos del riu, a càrrec del Grup d’Anellament de Calldetenes i del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis.

Cada escola farà el recorregut independentment de les altres, amb el suport de la Guàrdia Urbana i els tallers es faran en diferents franges horàries des de dos quarts de 10 del matí fins a les 12 del migdia per respectar els grups bombolla i no barrejar-los.

32 quilòmetres d’anella verda

Inaugurada fa 10 anys, l’Anella Verda de Vic va permetre connectar el nucli urbà amb el paisatge natural i cultural que l’envolta, i recuperar el patrimoni mediambiental perdut com les fonts, camins i entorns amagats.

Es tracta d’un circuit natural de 32 quilòmetres que encercla tota la ciutat i que permet gaudir del terme municipal de Vic, passant per la llera dels rius Gurri i Mèder, conèixer i aprofundir en els diferents espais d’interès històric, paisatgístic, arquitectònic i ecològic del municipi.