La 9a edició de la First Lego League a Vic serà en format híbrid

23 equips catalans lluitaran divendres i dissabtes per tres places a la gran final, que se celebrarà a Tenerife

Dos participants en el torneig, a Vic, en una imatge d'arxiu. CEDIDA

El torneig classificatori de la First FIRST Lego League Challenge arriba aquest divendres i dissabte a la UVic. Ho farà, per primera vegada, en format híbrid per evitar aglomeracions. Un total de 23 equips catalans competiran per una plaça a la gran final del torneig, que se celebrarà a Santa Cruz de Tenerife a finals de juny.

També, a diferència de l’any passat, la First Lego League se celebrarà separadament de la jornada infantil First Lego League Explore, anteriorment anomenada “júnior”, i de la competició internacional First Tech Challenge. La darrera edició, celebrada el febrer de 2020, va concentrar 1.500 entre l’edifici de la Torre dels Frares de la UVic i el recinte firal El Sucre de Vic.

Enguany els estudiants participants en el torneig classificatori First Lego League ho faran sota el lema de ‘RePlay’. El repte és redefinir i revolucionar la forma de jugar, de fer esport i de moure’ns. Així els equips hauran d’investigar sobre les maneres que tenim de mantenir-nos actius i plantejar un projecte d’innovació que faci servir com a eina la robòtica.

225 participants

En total hi haurà onze equips d’Osona, 7 de Barcelona, 2 del Vallès Oriental i 1 del Vallès Occidental, Girona i Berga. Seran 225 participants d’entre 10 i 16 anys.

Al llarg de la tarda del divendres i el matí del dissabte, tots els equips es connectaran telemàticament amb el jurat per exposar-los el seu projecte d’innovació, explicar el disseny del robot i fer moure el robot sobre el terreny de joc. Dissabte, a partir de les quatre de la tarda, hi haurà el lliurament de premis i reconeixements per part del jurat, en un acte en format híbrid des de l’Aula Magna de la UVic.

First Tech Challenge i Explore

D’aquí a dues setmanes, el 28 i 29 de maig, serà el torn de la tercera edició de la competició internacional First Tech Challenge, per a joves de 16 a 20 anys. Se celebrarà també en format híbrid des de l’empresa vigatana Girbau.

L’últim torneig de robòtica serà la 9a edició de la First Lego League Explore, en el qual participaran nens i nenes de 6 a 9 anys. A partir del 3 de juny es connectaran virtualment des de les seves respectives escoles en horari lectiu.