Els cribratges intensius de Vic es tanquen amb 509 testos ràpids fets i 4 positius

Les persones positives asimptomàtiques detectades representen un 0,78% però es continua demanant precaució i responsabilitat a la població

Els cribratges intensius i massius que s’han fet aquesta setmana, entre ahir dimecres a la tarda i avui dijous al matí, al CAP Nord i CAP Sud de Vic han permès poder fer un total de 509 testos ràpids d’antígens a persones asimptomàtiques majors de 16 anys i detectar 4 positius, xifra que representa un 0,78%. Durant la jornada d’avui s’han realitzat 246 testos (164 al CAP Nord i 82 al CAP Sud) i no s’ha trobat cap cas positiu.

Ahir dimecres es van fer un total de 263 testos ràpids d’antígens (160 al CAP Nord i 103 al CAP Sud) i es van detectar 4 positius (3 al CAP Nord i 1 al CAP Sud).

Els testos ràpids d’antígens permeten tenir resultats amb molta celeritat, ja que en menys de 20 minuts es pot saber si s’és positiu o negatiu. Amb tot, es recorda que els testos ràpids d’antígens no eximeixen de la responsabilitat personal de continuar mantenint les mesures de seguretat, restringir la mobilitat i reduir el contacte social.

La setmana passada, els dies 1 i 2 de desembre, ja es van fer cribratges massius davant els centres d’atenció primària de Vic, els quals van permetre fer fins a 975 testos ràpids d’antígens i detectar 11 persones positives.

La campanya de cribratges massius fets a Vic forma part del pla de cribratges intensius que està portant a terme aquests dies el Departament de Salut arreu de Catalunya per tallar possibles cadenes de transmissió de la pandèmia i aturar la propagació del virus.