El POUM de Vic finalista als premis Europeus d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic

Durant l’entrega de premis també va ser seleccionada l’Illa de la Pietat en la categoria d’Intervenció en el Patrimoni Construït

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Vic ha quedat finalista al cinquè premi Europeu d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic pel catàleg que recull i engloba tot el patrimoni de la ciutat.

La categoria atorgada al POUM és la del Planejament que reconeix la tasca en la prevenció del patrimoni arquitectònic de la ciutat. En aquest sentit la regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero, destaca la feina feta des de l’Ajuntament i “la incorporació al POUM de la categoria Ambiental que recull punts de la ciutat on no hi pot haver cap element singular de valor excepcional”.

Els premis convocats pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i per l’Agrupació d’Arquitectes de Catalunya i l’Agrupació d’Arquitectes per la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA), premien les intervencions més destacades, posant el focus en la protecció del patrimoni d’abast europeu.

Fabiana Palmero mostra la seva satisfacció pel “reconeixement a la tasca feta durant mesos i anys, que reforça la idea d’una ciutat compromesa amb el patrimoni que l’envolta i que cuida d’ell, més enllà de la conservació”. “Aquesta distinció avala la feina que s’està duent a terme des del consistori”, afegeix.

Durant l’acte dut a terme en el marc de la 5a Biennal Internacional d’Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic AADIPA, es van fer públics els noms dels 15 projectes finalistes, els 5 projectes guanyadors i les 2 Mencions especials de Restauració d’entre un total de 294 candidatures. En aquest sentit, durant l’acte també va ser seleccionada, no finalista, l’Illa de la Pietat en la categoria d’Intervenció en el Patrimoni Construït.

Un POUM vigent des del 2019

El nou POUM de Vic va entrar en vigor el passat 3 de juliol de 2019, després que el document refós s’aprovés en un ple municipal extraordinari que es va celebrar el mes de març. El POUM, que dibuixa com serà la ciutat de Vic en un horitzó temporal de deu o quinze anys, planifica una ciutat compacta, policèntrica, que modera el creixement demogràfic i on guanyen protagonisme aspectes com la salut, la preservació del paisatge i la participació ciutadana.