Vic suspèn el Mercat Medieval per reduir la mobilitat i el contacte social

La Fira de la Muntanya i el Festival de la Infància tampoc se celebraran per evitar el contacte social i la mobilitat

L’Ajuntament de Vic ha suspès el Mercat Medieval, una de les cites anuals amb més afluència de gent que es fa coincidint amb el pont de la Puríssima del desembre. El consistori subratlla la necessitat de frenar la segona onada de la pandèmia.

Tot i que no es farà presencialment, es proposaran continguts digitals com ara sortejos, concursos i es farà difusió de l’oferta comercial que cada any omplia el centre històric amb 380 parades.

Es vol evitar així el contacte social i la mobilitat en una ciutat on hi ha el risc de rebrot més alt de Catalunya. També s’ha suspès el Festival de la Infància i la fira de la Muntanya previst el cap de setmana del 20 de novembre. Una cita que ja s’havia endarrerit dues setmanes per les restriccions.

En el cas de la fira de la Muntanya, s’està preparant una versió en digital amb algunes de les conferències i presentacions de llibres previstes i altres continguts. Des de l’Ajuntament es treballarà per crear sinergies amb els expositors que havien de participar-hi per “visualitzar” la seva oferta i “continuar avançant en la digitalització” de les fires i mercats de la ciutat.

I en relació al Festival de la Infància, durant les festes de Nadal, també s’ha decidit suspendre per les restriccions actuals. El regidor de Fires i Mercats de Vic, Titi roca, subratlla la necessitat de “reduir la mobilitat i el contacte social” tenint en compte que les tres fires esmentades van aplegar 260.000 persones l’any passat i amb un total de 460 expositors.