Vic condemna la violència dels drets humans i aprova la llei dels espais agraris

El ple va tractar diversos temes com fer procediments sancionadors a persones amb gossos potencialment perillosos

La sessió plenària del mes de juliol va començar amb la declaració institucional del 28 de juny de 2022, Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+, llegida per una representant de cada grup municipal.

La declaració defensava els drets del col·lectiu LGTBI+ i el reconeixement de la identitat de gènere així com la llibertat del col·lectiu davant d’una societat encara molt discriminativa.

Defensa dels espais agraris

El ple va aprovar per unanimitat la defensa del compliment de la llei dels espais agraris cap a un planejament urbanístic sostenible. La moció, subscrita per tots els grups municipals, es va presentar en nom del col·lectiu Plana Viva.

Condemna de la violència

Durant la sessió també es va aprovar per unanimitat la moció de condemna dels fets de Melilla en defensa dels drets humans, que va presentar el grup Capgirem Vic. El seu regidor, Marc Camacho, va defensar la moció recordant que el passat 24 de juny va tenir lloc un intent de salt de la tanca de Melilla segons va informar la Delegació del Govern a la Ciutat Autònoma. Unes 2.000 persones es van acostar als voltants del perímetre fronterer, de les quals 500 van aconseguir entrar a la zona.

Millores d’accessibilitat

Per unanimitat es va aprovar el projecte definitiu de millora de l’accessibilitat al carrer del Botànic Micó que, tal com va destacar la regidora d’Urbanisme, Fabiana Palmero, “és un projecte treballat conjuntament: hem inclòs les demandes i al·legacions dels veïns”.

Amb els vots a favor d’ERC i el PSC i l’abstenció de Capgirem Vic es va aprovar la rectificació de l’error material de l’adjudicació de la finca Casa Moreta. La regidora d’Economia, Núria Homs, va explicar que hi va haver un error en els metres quadrats de la finca, i que això té un impacte econòmic d’uns 10.000 euros.

Recuperació d’espais

Per unanimitat es va aprovar l’inici de l’expedient de recuperació del camí de titularitat pública camí vell de Santa Eugènia, i en la mateixa línia i per unanimitat es va aprovar la resolució del recurs de reposició sobre l’expedient d’investigació del camí de Puigventós o camí vell de Santa Eugènia.

Modificacions de plantilla

Amb els vots a favor d’ERC i Capgirem Vic i l’abstenció del PSC es va aprovar la modificació de la plantilla de l’organisme autònom de fires i mercats de l’any 2022.

Més punts aprovats

Per unanimitat es va aprovar designar membres al consell rector de l’organisme autònom Xarxa de Serveis Urbans. Amb els vots a favor d’ERC i el PSC i l’abstenció de Capgirem Vic es va aprovar incoar procediment sancionador en matèria de tinença de gossos potencialment perillosos.

Per unanimitat es va aprovar l’aplicació a l’ajuntament de Vic de la revisió excepcional de preus per l’aplicació a Catalunya de les mesures excepcionals en matèria de revisió de preus en els contractes d’obra. Amb l’abstenció d’ERC, Capgirem Vic i el PSC es va aprovar la resolució al recurs de reposició interposat per una funcionària contra l’acord plenari de 7 de febrer de 2022.