Torna la Festa Major de Vic

Es recupera el lleó com a element del seguici festiu de Vic i els gegants centenaris amb nou vestuari

Vic ja està a punt per tornar a acollir la Festa Major, després d’un any d’aturada, amb més propostes, més espais i una programació pensada per a totes les edats que s‘allargarà del 28 de juny a l’11 de juliol. “Estem molt orgullosos i contents de poder tornar a celebrar la nostra festa major perquè la ciutat segueixi viva”, va remarcar la regidora de Cultura, Susagna Roura. 

Durant les dues setmanes de les Festes de Sant Miquel dels Sants shan programat més d’un centenar d’activitats per arribar a tots els públics. Les activitats més destacades i esperades són la presentació del lleó de la ciutat, que suposa la recuperació d’un membre del bestiari, la recuperació dels gegants centenaris i la reobertura de l’oci i els espectacles nocturns. 

La Crida es reinventa a la llera del riu amb un nou format “Una Crida plena d’obstacles” pensada per a totes les colles i edats. A més, res recuperen els grans concerts nocturns, que canvien d’ubicació, i caldrà assistir-hi amb inscripció prèvia. 

Una festa popular i tradicional 

La programació de les Festes de Sant Miquel dels Sants recupera els actes més tradicionals i de cultura popular del dia del patró, 5 de juliol, com són el seguici de la Festa Major i les danses tradicionals, com el ball de l’Àliga, la Dansa de l’Espígol i el ball de gegants, acompanyats dels Grallers i dels Sagals d’Osona, que es treballa per anar adaptant a les mesures sanitàries en constant evolució. 

Enguany, la Comissió de Procuradors de Sant Miquel dels Sants ha homenatjat Pere Puig, per la seva trajectòria en el consistori com formant part de l’organització del seguici de Sant Miquel dels Sants durant molts anys. El portador del penó durant el seguici serà Miquel Genís i l’autora del vers de l’espígol és Núria Armengol. 

La representant de la comissió de la Festa Major, Núria Sallés, va explicar que des de la comissió s’ha treballat des de fa mesos per tenir una festa major “el més normal possible”. En aquest sentit es recuperen la majoria de les activitats, amb alguns canvis i adaptacions per poder-les dur a terme. 

Enguany es comptarà amb una aplicació mòbil que estarà activa a partir de dilluns vinent, dia 28 de juny, on la ciutadania es podrà inscriure per participar en aquelles activitats en què es requereixi. Tanmateix les activitats organitzades per centres cívics o entitats les inscripcions s’hauran de fer a través d’aquests equipaments o associacions. 

Pau Sardiné, autor del cartell de la Festa Major 

El dissenyador Pau Sardiné és l’autor del cartell de la Festa Major de Vic 2021, recuperat de l’anul·lada festa major 2020, i que va guanyar el concurs de cartells. “Amb aquest cartell, pensat per la festa major del 2020, volia transmetre l’aire i la imaginació que la gent necessitava en aquell moment, després de mesos de confinament”, ha explicat Sardiné. La resta de cartells que es van presentar al concurs es poden veure en una exposició a l’Oficina de Turisme.