Torna a Manresa la màgia de la dansa amb la 3a edició de Batecs

Amb el títol de “Traspàs generacional”, la nova edició presenta una programació d’espectacles que posa l’accent en el vincle entre l’experiència dels mestres i el llenguatge innovador de les noves generacions

Després que la pandèmia sanitària va evitar la celebració de l’any passat, tot està a punt per a la tercera edició de “Batecs”, el Festival de Dansa de Manresa. Se celebrarà els dies 22 i 23 de maig a l’Anònima, amb una programació atractiva i de gran qualitat artística, que posarà de relleu el vincle entre l’experiència dels mestres i el llenguatge innovador de les joves generacions.

Organitzat per l’Ajuntament de Manresa i la Plataforma per la Dansa Catalunya Central –amb la col·laboració de l’Escola de Dansa Olga Roig, Diputació de Barcelona, Institut del Teatre i Manresa d’Equipaments Escènics-  Batecs oferirà quatre espectacles i tres pràctiques de dansa.

D’acord amb l’actual normativa Covid, els aforaments són limitats. Les entrades telemàtiques es poden aconseguir a l’adreça https://ajmanresa.fila12.cat

Batecs s’estrenarà dissabte 22 de maig a les 19 h amb l’espectacle “Hi havia un jardí”, amb coreografia de Ramon Oller i interpretat pels ballarins d’Elysian Ballet, amb la col·laboració en directe de la cantant  Marina Rossell.

L’endemà, diumenge a les 13.30 h, Batecs proposta l’espectacle “L’home i el mar”, amb coreografies de Gemma Galera i Maxime Iaranelli, una proposta produïda per Sisè Sentit Estudi de Dansa de Canet de Mar i interpretada per MaximeIaranelli i Mariona Borrell.

La tarda de diumenge, el Festival finalitzarà amb una sessió doble amb les dues darreres propostes. A partir de les 18 h tindrà lloc l’espectacle “Avec les temps”, amb Claire Ducreux i Toni Mira, duo de dansa, teatre musical i humor de carrer. A continuació, serà el moment l’espectacle “Lliures”, una mostra de propostes coreogràfiques de l’alumnat del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Amb la voluntat d’experimentar el moviment i descobrir el seu propi cos i les seves infinites possibilitats, Batecs, com és habitual, ha inclòs en la programació unes pràctiques de dansa obertes a tothom. Dissabte 22, de 10 h a 13 h, tindrà lloc la pràctica “Consciència, sensació i espontaneïtat en moviment”, a càrrec d’Olga Tragant.  L’endemà, de 10 h a 11.30 h, hi haurà “Pràctiques de partnering”, a càrrec de Maxime Iaranelli i Gemma Galera. A continuació, a les 12 h, es proposa la pràctica “Silent Dance”, en la qual s’anima a les persones participants a portar els seus auriculars i descarregar-se la sessió del DJ per ballar i gaudir.

Les inscripcions a les pràctiques es poden fer a través de l’adreça www.batecsdedansa.cat