S’eleven a tres els morts a la residència d’avis de Solsona pel brot de covid-19

El centre demana l'activació de l'equip d'intervenció ràpida de la Generalitat per reforçar l'activitat assistencial

El brot de covid-19 de la residència de gent gran de Solsona ha comportat la mort de tres usuaris. Les dues últimes víctimes es van registrar la matinada d’aquest diumenge, que se sumen a la que hi havia hagut anteriorment. D’altra banda, els contagis també han crescut i afecten el 56% dels usuaris. Segons les últimes dades, hi ha 49 usuaris que han donat positiu i 14 professionals infectats. L’últim balanç ha comptabilitzat deu nous positius, per ara asimptomàtics o lleus, que s’han traslladat a les zones vermelles. El centre també ha demanat l’activació de l’equip d’intervenció ràpida de la Generalitat.

A les zones grogues, on hi ha ubicades les persones que no han donat positiu, però que són susceptibles d’haver entrat en contacte amb el virus, s’hi duen a terme cribratges diaris. Quant a l’equip de professionals, n’hi ha un total de 14 de contagiats, tres més que ahir diumenge.

Totes les famílies de les deu darreres persones diagnosticades, que van ser traslladades a les zones vermelles, van ser informades ahir al vespre de la situació. La Fundació Hospital Pere Màrtir Colomés i les institucions locals lamenten les defuncions dels darrers dies i el creixement del nombre de positius. Amb tot, destaquen el fet que des d’ahir no hi hagi ningú més amb símptomes de la malaltia, si bé són conscients que aquesta situació “podria canviar en qüestió d’hores”.

Aquest diumenge va començar el nou suport mèdic per fer el seguiment permanent de les persones afectades. La residència ha renovat també els contractes dels professionals que feien substitucions i s’ha sol·licitat l’activació de l’equip d’intervenció ràpida de la Generalitat per tal de poder tenir un reforç. Així mateix, s’ha contractat un suport extern per a la neteja de les zones grogues. Les instal·lacions estan sectoritzades des de l’inici de la pandèmia en zones verdes, lliures de COVID-19; grogues, per a l’aïllament de residents que hagin tingut un contacte estret amb positius, i vermelles, per a les quals s’havien reservat habitacions.

Paral·lelament, aquesta tarda hi ha programada una primera visita de valoració d’una dotació dels Bombers de la Generalitat per determinar com es procedeix a la desinfecció de les instal·lacions. Hi participarà un comandament i el grup de riscos tecnològics, juntament amb representants de Salut i personal del centre.