El veïns desallotjats per l’incendi de Solsona encara no saben quan podran tornar a casa

Els serveis tècnics municipals i Bombers inspeccionen l'esquerda del bloc afectat per valorar el risc d'esfondrament

Reunió de veïns afectats amb l'alcaldessa i agents de la Policia Local. ACN

Incertesa entre els veïns de Solsona afectats per l’incendi sobre quan podran tornar a casa. El foc ha provocat una gran esquerda en un mur de càrrega lateral de l’edifici incendiat i això fa que hi hagi un risc evident d’esfondrament. Per això, l’alcaldessa de la ciutat, Judit Gispert, ha relatat que “hora a hora i dia a dia” tant els serveis tècnics municipals com agents dels Bombers aniran inspeccionant aquesta esquerda per mirar si es manté estable o es fa gran. En funció d’això, ha dit, “valorarem si els edificis adjacents podran tornar a casa”.

La situació de l’edifici directament afectat pel foc és diferent, ja que ha quedat molt malmès pel foc. “En aquest edifici per descomptat que ara per ara no s’hi pot tornar, i un cop l’esquerda deixi de bellugar-se valorarem si es pot accedir a dins”, ha apuntat l’alcaldessa. L’esquerda va aparèixer aquest diumenge i en les darreres hores s’ha comprovat que ha augmentat, cosa que fa pensar en un risc d’esfondrament real.

El centenar de veïns desallotjats ha passat la nit en hotels del municipi o en cases de familiars. El fet que l’evacuació pugui durar uns quants dies fa que des de Serveis Socials es faci un seguiment especial dels veïns afectats. En aquest sentit, hi ha tres famílies amb sis menors d’edat i, per això, des del consistori s’ha fet una crida a la ciutadania per recollir roba i motxilles escolars, ja que a hores d’ara aquests veïns no poden accedir a l’edifici per recollir les seves pertinences.

Els veïns dels edificis adjacents al bloc afectat està previst que puguin anar entrant als seus habitatges individualment i acompanyats pels cossos de seguretat per recollir alguns objectes personals.

A hores d’ara es desconeix l’origen de l’incendi, que es va produir poc després de dos quarts de tres de la matinada de diumenge. El foc no va provocar cap ferit i els Mossos estan investigant les causes. Gispert ha explicat, però, que d’entrada no sembla que la causa estigués relacionada amb alguna estufa. Amb tot, ha deixat clar que “de moment no descartem res, però no tenim cap motiu per creure que fos això”.