El programa “Cinexic” arriba a Solsona amb una pel·lícula mensual

Totes les projeccions es faran a la biblioteca i, en funció de l’aforament, al Teatre Comarcal

A partir d’aquest mes, Solsona s’integra en el circuit de cinema infantil europeu en català “Cinexic” amb una pel·lícula mensual a la Biblioteca Carles Morató. L’equipament solsoní ha estat un dels seleccionats pel Servei de Biblioteques, que col·labora amb la iniciativa impulsada per Òmnium Cultural. Des d’ara i fins a final d’any –amb excepció dels mesos d’estiu– s’hi projectaran vuit pel·lícules per al públic d’entre 3 i 12 anys.

“Cinexic” és un programa per incentivar la difusió de cinema infantil europeu en versió original en català o doblat al nostra idioma que té per objectiu contribuir a crear nous hàbits de consum cultural. L’impulsa Òmnium Cultural amb la col·laboració de les entitats distribuïdores de films infantils Pack Màgic i Rita & Luca Films. La qualitat artística i pedagògica, la perspectiva de gènere, de respecte a la diversitat i de foment dels drets socials i universals en el contingut i l’adequació a diferents grups d’edat són alguns dels criteris de la programació. A més, al web www.cinexic.cat, famílies i escoles disposen de material didàctic per a cadascuna de les cintes.

La primera proposta, el divendres 28 a les set de la tarda, serà el film francès Ernest & Celestine, contes d’hivern, recomanat al públic a partir de 3 anys. L’entrada a aquestes pel·lícules és gratuïta. Però atesa la situació sanitària, es demana reserva prèvia a través del web (https://cinexic.cat/pelicules/ernest-celestine-contes-d%E2%80%99hivern). Inicialment, les projeccions es faran al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató, però en funció de l’aforament no es descarta traslladar-ne algunes al Teatre Comarcal. Es recomana que hi assisteixi com a màxim una persona adulta d’acompanyant de cada infant i que també els menors de 6 anys portin mascareta.

Acte: projecció de “Cinexic”: Ernest & Celestine, contes d’hivern (a partir de 3 anys)

Dia: divendres 28 de gener

Hora: 19 h

Lloc: saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató (o al Teatre Comarcal, en funció de l’aforament)

Entrada: gratuïta