Santpedor aprova definitivament el projecte d’ampliació del pavelló Rafa Martínez

Es construirà una segona pista annexa per doblar la capacitat actual i una sala tatami per judo

El ple de l’Ajuntament de Santpedor (Bages) ha aprovat definitivament l’ampliació i reforma del pavelló poliesportiu Rafa Martínez. Uns treballs que costaran 1,4 milions d’euros (MEUR) i que es licitaran properament. En un ple telemàtic d’aquest dimarts, es va donar llum verda a una ampliació que incorpora una segona pista annexa que permetrà doblar la capacitat actual de la instal·lació, que ha quedat petita. Concretament hi haurà 3 pistes transversals per encabir els esports que s’hi practiquen, a banda de la pista central gran. Així, amb la reforma es passarà a disposar d’una instal·lació que en el seu conjunt tindrà una superfície de 3.400 m2. L’ampliació preveu, com a novetat, una sala tatami per fer-hi judo.
El ple de novembre va aprovar inicialment el projecte tècnic i l’estudi d’ordenació volumètrica, i després del termini d’exposició pública i amb les al·legacions del grup Progrés Municipal, avaluades i informades pels Serveis Tècnics Municipals, el ple de febrer n’ha aprovat el projecte definitiu amb els vots a favor d’ERC i Junts per Santpedor i l’abstenció de la CUP, Progrés Municipal i Santpedor En Comú Podem.

Mocions de suport al conseller Solé i per demanar canvis en el mercat elèctric

En el ple també es va aprovar una moció, impulsada per la CUP, per exigir la retirada de la Generalitat en les causes obertes contra independentistes, es va aprovar amb 10 vots a favor (CUP, ERC i Junts per Santpedor) i 3 abstencions (Progrés Municipal i Santpedor En Comú Podem). La moció exposa que la Generalitat participa com a acusació particular en fins a 70 casos repressius dirigits contra persones independentistes i demana al govern de la Generalitat la retirada immediata com a acusació particular i la sol·licitud d’arxiu de tots els processos judicials.

També es va aprovar una moció en suport al conseller Bernat Solé i contra la sentència que el condemna per desobediència greu per l’1-O. I una altra aprovada per unanimitat i presentada per Santpedor En Comú Podem en relació amb els talls de subministrament elèctric i l’increment del preu de la llum. Tots els grups han coincidit que l’accés a l’energia és un dret i una necessitat bàsica per tothom i s’insta el govern espanyol a realitzar els canvis legislatius i normatius necessaris del mercat.