S’ajornen els actes de la 5a Setmana del Turisme Industrial a Manresa

A causa de les noves mesures que va anunciar el Govern de la Generalitat de Catalunya per aturar l’increment de casos de Covid-19 al país

Els actes de la Setmana del Turisme Industrial que havien d’arrencar aquesta tarda han quedat ajornats fins a nova data a causa de les noves mesures anunciades  pel Govern de la Generalitat de Catalunya per aturar l’increment de casos de Covid-19 al país.

La Setmana del Turisme Industrial de Catalunya és una proposta de Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) amb l’objectiu de descobrir el més interessant del nostre patrimoni industrial d’una manera diferent, una oportunitat perquè museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses programin  visites guiades, portes obertes, tallers i moltes més activitats.

Els actes a Manresa havien de començar aquest divendres a les 7 del vespre amb la presentació al Museu de la Tècnica del llibre ‘La Catalunya Industrial’, de Daniel Romaní, un llibre amè i ple de curiositats que vol ser una guia imprescindible per conèixer el nostre extraordinari patrimoni industrial.

Demà dissabte 31 d’octubre a les 18 h era previst un itinerari guiat per l’entorn de la masia de Can Font, per visitar les estances de la planta baixa i l’ermita, per explicar el passat i el present d’aquesta masia situada a peu de Sèquia, i que incloïa l’experiència sensorial ‘Els sons de l’aigua’.

Divendres 6 de novembre de 16 a 18 h, i després de l’èxit de públic durant les visites a la ‘Manresa Desconeguda’ programades per la Festa Major, era prevista  una visita a la fàbrica Pirelli.

Ja fora de la Setmana del Turisme Industrial, però coincidint amb la Nit Europea dels Museus, que enguany se celebrar el 14 de novembre, era previst  realitzar una passejada fotogràfica pels principals edificis industrials i modernistes del centre de Manresa.

Museus i exposicions obertes amb un terç d’ocupació

Tot i que les activitats resten suspeses o ajornades fins a nova data, tant museus com a exposicions restaran obertes els propers quinze dies però limitaran la seva capacitat al 33%.