Ocupen una oficina de CaixaBank de Manresa per un lloguer social

Els Mossos parlen amb ells i identifiquen els que es troben a l'interior

Uns vint activistes de la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca (PAHC) del Bages han ocupat aquest dilluns al matí una oficina de CaixaBank de Manresa, antiga oficina de Bankia, per reclamar que es renovi el contracte de lloguer social de Faisal, un veí de la zona.

Els membres de la plataforma han explicat a Europa Press que l’ocupació ha començat cap a les 10 hores i que els activistes han anunciat que no abandonaran l’oficina “fins que no s’arribi a una solució per a l’afectat”.

Segons ha explicat l’afectat, Faisal, a Europa Press, va comprar un pis el 2006 i hi va viure durant sis anys, i després, com que no podia pagar la hipoteca, va arribar a un acord amb el banc i van acceptar que “hi continués vivint com a lloguer social i pagués 400 euros al mes”.

“Quan acabava el contracte de lloguer social, vaig venir al banc perquè em renovessin el contracte i vaig trucar a un número de telèfon que em van facilitar i no em responien. Al cap d’un any, com jo no havia deixat el pis, em van demandar com a ocupa”, ha afegit.

Mossos d’Esquadra

Segons han explicat els Mossos d’Esquadra a Europa Press, “els agents no poden treure els activistes que són dins l’entitat bancària fins que tanqui el banc, i se’ls ha informat que cometen una falta administrativa”.

“Hem parlat amb els activistes des del primer moment, i se n’ha informat al responsable de l’entitat per veure si vol denunciar els fets, i si quan tanqui el banc no se’n volen anar, cometran una infracció penal”, han afegit.

Han identificat els activistes que es troben dins l’oficina bancària i “més endavant es procedirà segons si volen desallotjar”, ha manisfestat.