Mor l’escriptor, professor i activista cultural manresà Lluís Calderer

L'any 2010 va ser guardonat amb el premi Bages de Cultura per tota la seva obra

L’escriptor i professor manresà Lluís Calderer, ha mort als 76 anys. Distingit amb el Premi Bages de Cultura de l’any 2010, va ser autor de l’estudi introductori d”El cor quiet’, de Josep Carner, i dels assaigs ‘De la veu a la lletra. Qüestions de literatura catalana i estrangera’ (1994) i ‘Diàleg amb la poesia’ (1996).

També va publicar les novel·les ‘La Seu se’n va a córrer món’ (1984), ‘Màscares per a la companyia del teatre dels somnis’ (1990) i ‘Figuracions’ (1998), i diversos poemaris, com ‘Essència del temps’ (1982), ‘Mentre la pols es mou’ (1995) i ‘El pacte clos’ (1997). De la seva trajectòria, també destaca la traducció de l’obra d’Ungaretti, Camus i Maupassant.

En paral·lel va fundar la revista ‘Faig’ i el grup escènic ‘Art Viu’. També va col·laborar en diversos mitjans de comunicació, com ara ‘Regió7’, ‘Faig’, ‘El 9 Nou’ i ‘El Pou de Lletres’.

L’any 2010 va ser guardonat amb el premi Bages de Cultura per tota la seva obra. Des de la Institució de les Lletres Catalanes han lamentat, a través de les xarxes socials, la seva pèrdua. També altres personalitats, com el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha volgut ressaltar la seva figura i la seva dedicació “a les lletres, la docència i l’activisme cultural”. “Una pèrdua per a tot el país”, ha lamentat. L”alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha remarcat la “petjada inesborrable” que deixa, mentre que el pianista manresà Manel Camp li ha volgut dedicar la peça ‘Comiat’, també a les xarxes.