Manresa projecta una quarantena d’activitats pels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola

S'ha convidat el papa a la cloenda d'un dels actes, el Cruïlla de Camins, i, de moment, no ha refusat la invitació

D’esquerra a dreta, el regidor de Turisme i Projecció de ciutat, Joan Calmet, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, i Albert Tulleuda, director executiu de ‘Manresa 2022’. ACN

Manresa ha confeccionat un programa transversal amb una quarantena d’activitats per commemorar els 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la ciutat. A les portes del ‘Manresa 2022’, que busca ser una oportunitat per projectar la ciutat al món, aquest dimecres s’ha presentat l’agenda. Hi haurà tres moments clau: el tret de sortida, el 29 de gener, amb un espectacle de Sacude Danza; el 25 de març, dia en què Ignasi de Loiola va arribar a la ciutat, en què l’Escolania de Montserrat actuarà a la Seu; i el Cruïlla de Camins, un fòrum internacional de debat interreligiós que tindrà el canvi climàtic com a eix central i on s’ha convidat el papa Francesc. “De moment no ha dit que no i, per tant, esperem el sí”, ha assegurat l’alcalde, Marc Aloy.

Fa més de set anys que va néixer la idea i, des de llavors, Manresa ha estat treballant per convertir la ciutat en un atractiu turístic aprofitant els 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola, fundador de la Companyia de Jesús, a la ciutat. Sota el lema ‘Transforma’, l’objectiu del programa, que compta amb una quarantena d’activitats, és fer de Manresa “un motor de pensament i transformació social”, segons ha explicat l’alcalde, Marc Aloy.

La ciutat ha invertit 14 MEUR al voltant dels elements patrimonials del ‘Manresa 2022’. Un dels projectes que quedarà a la ciutat és el futur Museu del Barroc, que vol situar la seva seu a la capital del Bages.

Entre la quarantena d’accions, destaca el fòrum internacional de debat interreligiós, que abordarà el canvi climàtic des de la mirada jove i acollirà figures destacades d’arreu del món en el camp del pensament. L’Ajuntament de Manresa ha convidat expressament el papa Francesc a la cloenda de l’acte, que tindrà lloc el 22 d’abril. Aloy ha explicat que la petició s’ha fet formalment per carta, però també se li va traslladar durant la visita que li van fer al juny d’aquest any. “Som conscients que és molt difícil que vingui, ell sempre ha manifestat que té interès en venir perquè Manresa és el bressol dels jesuïtes, però és cert que l’estat espanyol no està dins de la seva agenda. De moment no ha dit que no i, per tant, mentrestant, esperem el sí”, ha subratllat l’alcalde.

A l’agenda d’actes, també destaca el tret de sortida, que tindrà lloc el 29 de gener a la plaça Major, amb un espectacle de música i dansa aèria de la companyia Sacude Danza, juntament amb Xàldiga, entitat de cultura popular manresana.

Un altre dels moments clau serà el 25 de març, dia en què Ignasi de Loiola va arribar a la ciutat, i dia en què l’Escolania de Montserrat farà un concert a la Basílica de la Seu. Al voltant d’aquestes dates i en l’àmbit cultural, també tindrà lloc una acció en espais ignasians a càrrec de l’escultor danès Björn Nörgaard i del músic francès Christophe Charles, que representarà la cloenda del centenari de Joseph Beuys. A banda, la música serà una de les protagonistes del programa al llarg de l’any, amb propostes com la cantant israeliana Noa, al juliol, o el músic Jordi Savall, a l’abril, entre d’altres.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Desallotgen quatre pisos del bloc ocupat de Girona conegut com ‘La semilla migrante’

Notícia següent

Vic estrena un nou espai de coworking esportiu

Notícies relacionades