Manresa instal·larà un punt de tests d’antígens per descongestionar els CAP

Es posarà en marxa l'1 de gener a la plaça de les Oques i funcionarà tots els dies de la setmana

La plaça de les Oques de Manresa. ACN

L’augment de tests d’antígens que es fan aquets dies als Centres d’Atenció Primària del Bages per controlar els contagis de la covid-19 ha fet necessari la creació d’un punt de realització d’aquestes proves a Manresa. L’objectiu d’aquest punt, que es farà amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, és el de descongestionar els centres de primària de la ciutat i comarca i, especialment, el CAP Bages, que acull el Centre d’Urgències d’Atenció Primària de Manresa, el CUAP. El servei es posarà en marxa l’1 de gener a la plaça de les Oques, molt a prop del CAP Bages, i funcionarà tots els dies de la setmana, de deu del matí a vuit del vespre. Atendrà els pacients derivats pel seu equip d’atenció primària amb hora concertada.

L’Ajuntament de Manresa col·labora amb la instal·lació de la carpa i s’encarrega dels grups electrògens, la calefacció i l’enllumenat interior i la instal·lació elèctrica, i també hi aportarà la vigilància.

‘El punt proves COVID-19’ estarà situat a la plaça de les Oques de Manresa, molt a prop del CAP Bages. Atendrà els usuaris d’entre 15 i 50 anys que arribaran derivats directament pel seu centre d’atenció primària amb simptomatologia COVID lleu i amb hora concertada per fer-se un test.

El pacient rebrà el resultat per SMS i, en el cas de ser positiu, també rebrà la trucada d’un professional sanitari que li facilitarà la informació pertinent. La directora del SAP Bages-Berguedà, Elisabet Descals, explica que “l’objectiu d’aquest punt és ajudar a descongestionar els centres i permetre que els equips sanitaris puguin atendre les patologies greus i prioritzar l’atenció a les persones que realment la necessiten”.