Manresa farà un cribratge massiu de covid-19 a sis barris

L'objectiu és realitzar entre 2.500 i 3.000 proves PCR

Imatge d'una prova PCR. EUROPA PRESS

L’Ajuntament de Manresa i el Departament de Salut treballen conjuntament per fer una recollida de mostres PCR a la capital del Bages com a conseqüència de l’augment de casos de les darreres setmanes. La previsió és realitzar entre 2.500 i 3.000 proves PCR en sis barris (Les Escodines, el Barri Antic, el Poble Nou, la carretera de Santpedor, la Font dels Capellans i la Sagrada Família).

El cribratge es farà entre aquest dijous, 29 d’octubre, i divendres 6 de novembre a persones sense simptomatologia, entre 15 i 64 anys, que siguin veïnes d’aquests barris i que no s’hagin fet cap PCR darrerament. En els últims 14 dies s’han diagnosticat 418 positius a Manresa, l’índex de rebrot se situa en 750,18 i la taxa de reproducció és d’1,48.

El cribratge començarà al Casal de les Escodines, els dies 29 i 30 d’octubre; al barri del Poble Nou i carretera Santpedor, es farà els dies 3 i 4 de novembre a l’Ateneu les Bases; i, per últim, als barris de la Font dels Capellans i Sagrada Família es farà els dies 5 i 6 de novembre al casal cívic del barri.