Manresa decreta tres dies de dol per la mort d’una dona a mans de la seva exparella

El consistori convoca un minut de silenci per aquest dijous a les dotze del migdia a la Plaça Major

L’Ajuntament de Manresa ha decretat tres dies de dol per la mort d’una dona de 34 anys presumptament a mans de la seva exparella. El consistori ha convocat també un minut de silenci per aquest dijous a les dotze del migdia a la Plaça Major. L’alcalde de la ciutat, Marc Aloy, ha expressat que estan “consternats” i ha expressat la “més profunda condemna” a l’assassinat.

També ha traslladat el suport, solidaritat i afecte a la família i amics de la víctima. “No podem ser indiferents davant d’aquesta realitat. No volem formar part d’una societat, d’un sistema que permet que un home es vegi amb el dret de matar una dona”, ha denunciat Aloy, que creu que s’ha de lluitar per “posar fi a aquesta vergonya”.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Manresa, d’acord amb tots els grups municipals, ha decretat dol oficial a la ciutat fins a divendres a mitjanit i les banderes onegen a mig pal. A més, es faran minuts de silenci a tots els actes oficials i s’ha penjat un crespó negre a la façana de l’Ajuntament.

L’alcalde, Marc Aloy, ha assegurat que “els feminicidis no tenen cabuda en aquest món que entre tots intentem construir” i deixa clar que “hem de lluitar com a institució, com a país, i com a societat per posar fi a aquesta vergonya. No podem tolerar la violència contra les dones”. Aloy ha fet declaracions abans de l’acte de la República que s’ha celebrat aquest dimecres a Manresa.