La primera edició de la Ignasiana BTT tanca amb un gran èxit de participació i d’organització

Enmig d'un ambient festiu, 111 ciclistes van cobrir els últims 115 quilòmetres del Camí Ignasià, entre Verdú i Manresa

Ahir diumenge 26 de setembre va tenir lloc la primera edició de la Ignasiana BTT, una ruta autoguiada amb GPS pels darrers 115 km del Camí Ignasià, de Verdú fins a Manresa, travessant les comarques de l’Urgell, Segarra, Anoia i el Bages. Aquesta activitat forma part del programa de Manresa 2022 Transforma i l’any vinent es celebrarà la segona edició. En total, van participar a la cursa 111 ciclistes, que van sortir de manera esglaonada des de Verdú en 3 grups de 37 persones, el màxim previst.

La cursa ha estat organitzada per l’Ajuntament de Manresa, la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Som Terra Som Salut i els Ajuntaments de Verdú, Cervera, Montmaneu, Igualada i El Bruc i ha comptat amb la col·laboració de l’Oller del Mas, Sala Team Manresa, Esport Ciclista Manresa i una seixantena de voluntaris. A més, ha comptat amb el suport de Fundació La Caixa, Corredoria Assegurances Pujol i Trek Manresa.

Les rutes es van iniciar esglaonadament a les 8 del matí a Verdú i van transcórrer sense incidents i amb un gran ambient festiu. El recorregut, exigent, va causar 17 abandonaments per avaries o bé per cansament. Amb el dorsal número 1 i obrint la cursa, hi van participar en tàndem l’ambaixador de Manresa Ignasi Àvila i David Sànchez.

Els primers participants a arribar a Manresa van fer-ho a les 13.30 h del migdia i els darrers a les 19.45 h del vespre.

La Ignasiana BTT forma part del programa de commemoració dels 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a Manresa. La primera edició estava prevista l’any 2020, però es va haver de cancel·lar a causa de la pandèmia. La segona edició tindrà lloc l’any que ve i la voluntat és que aquesta ruta pugui fer-se no sols en format cursa d’una manera programada sinó que funcioni com a producte turístic de cicloturisme a l’entorn del Camí Ignasià de manera estable durant l’any.