La Policia Local de Manresa denuncia tres locals i detecta onze ‘botellons’ durant la Festa Major

Les autoritats fan un balanç molt positiu de les celebracions marcades per les mesures de seguretat de la covid-19

Imatge d'arxiu de cotxes de la Policia Local de Manresa. Foto: Regio 7.

La Policia Local de Manresa va fer unes 600 actuacions durant els dies de la Festa Major, un 16% més que en una setmana habitual. La majoria van ser a la nit, especialment per festes a domicilis i oci improvisat a l’espai públic. En una celebració marcada per les restriccions de la covid-19, les actuacions més destacades van ser 5 denúncies per incivisme i l’aixecament de tres actes a locals de restauració per incompliment d’horaris.

També es van posar 29 denúncies per no dur la mascareta i es van fer onze intervencions a espais públics per aglomeracions de persones i falta de distanciament, com ara’ botellons’. El balanç de les autoritats ha estat positiu perquè la majoria d’assistents van actuar amb responsabilitat en plena pandèmia.

“Ha estat segurament la Festa Major més atípica i singular de la història”, ha assenyalat l’alcalde, Marc Aloy, durant el balanç de les celebracions. La pandèmia ha obligat a fer una celebració més curta i adaptada a tots els protocols de seguretat, amb aforaments limitats, entrades preassignades, distanciament, mascaretes, gel hidroalcohòlic i control de temperatura a tots els accessos.

“Però malgrat tot hem fet la Festa Major, que ha estat absolutament segura: hem ofert a la ciutat un programa d’activitats, limitat però divers, i que ha estat majoritàriament molt ben valorat i ha tingut una molt bona afluència de públic”, ha destacat el batlle. En total hi ha hagut una assistència de 8.337 persones (2.691 a exposicions i 5.646 a espectacles) i una ocupació mitjana als espectacles del 90,7%.

Les autoritats han fet un balanç positiu de les celebracions, sense incidències importants i amb la majoria de ciutadans que “han sabut fer compatible la festa i la necessària prudència i respecte als protocols de seguretat”. Enguany, no hi ha hagut constància de cap incident greu ni de cap agressió sexista en espais d’oci o a l’espai públic.

També s’ha subratllat que, amb la programació d’actes, s’ha pogut donar “una mica d’aire a les persones i entitats que es dediquen a la cultura (artistes, grups, empreses de muntatges i sonoritzacions, etc.), que han patit i pateixen com pocs els estralls de la crisi”.

A través de la web de la Festa Major, es van fer un total de 6.211 reserves per als espectacles, que es van desenvolupar majoritàriament al pati de l’Anònima, al pati del Casino i a la plaça Porxada. També al Teatre Conservatori —que va acollir l’exposició i la ballada de la imatgeria— i la plaça Major, on es van fer les dues sessions de l’espectacle de Benvinguda. La pluja va impedir l’arrencada de dos espectacles i la suspensió de dos més que estaven a mig fer.