Manresa organitza un curs sobre l’acompanyament durant el procés de dol, dins el projecte “Llar i cures, feines dignes”

El curs es farà els dies 8, 10, 12, 15 i 17 de febrer, de 9.30 a 12.30 h

El Centre d’Iniciatives per l’Ocupació (CIO) de l’Ajuntament de Manresa ha organitzat per al mes de febrer el curs “Acompanyament durant el procés de dol”, que s’emmarca dins el projecte “Llar i cures, feines dignes”, una proposta formativa que busca incentivar l’ocupació de qualitat en tot el sector de l’economia de les cures mitjançant accions de sensibilització de la població així com a creació de recursos ocupacionals per als/les professionals del sector, i el suport i dinamització de la demanda d’aquests serveis, que garanteixin unes condicions de treball dignes.

L’objectiu general del curs és descriure què és el procés del dol i adquirir eines per iniciar-se en l’acompanyament a les persones i famílies que es troben en aquesta situació. La proposta  formativa pretén oferir habilitats necessàries per poder acompanyar aquestes  persones així com revisar la visió sobre les pèrdues i la mort a les diferents cultures.

El curs té una durada de 20 hores i es farà els dies 8, 10, 12, 15 i 17 de febrer, de 9.30 a 12.30 h. S’adreça preferentment a persones majors de 45 anys, que en aquests moments estiguin aturades, i es valorarà que tinguin experiència en  tasques de cura de persones a nivell domiciliari  i inscrites al CIO, o en algun altre servei local d’ocupació.

 Els propers cursos que programats dins el projecte “Llar i cures, feines dignes” seran  “Tot el que et cal saber sobre el règim especial dels empleats/des de la llar”, el mes de març, “Gestió de l’estrès”, que es farà durant el mes d’abril,  i  “Intel·ligència emocional en l’àmbit assistencial”, el mes de juny.