Manresa forma un centenar de policies en matèria de situacions d’emergència sanitària

Un centenar de policies d’arreu de Catalunya han participat aquest dimecres, 5 de maig, a Manresa en una jornada formativa en situacions d’emergència sanitària que ha organitzat la Fundació Althaia, Reanima i IPA Bages, i que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa. L’objectiu de la jornada era que els policies poguessin adquirir nous coneixements en primers auxilis per poder fer front, de la millor manera possible, als diferents serveis i requeriments sanitaris als quals han de donar resposta en el seu dia a dia.

En una aposta per la formació continuada, Althaia, Reanima i IPA Bages, tres entitats del territori, han sumat esforços per impulsar una jornada que hapermès que un centenar de policies d’arreu de Catalunya adquireixin competències en la pràctica de tècniques de Suport Vital Bàsic (SVB) i Desfibril·lació Externa Automatitzada (DEA) i, alhora, actualit zin els coneixements en primers auxilis.

La formació ha anat a càrrec de professionals d’Althaia i de formadors de l’empresa Reanima i ha comptatamb una primera part teòrica, que s’ha dut a terme a la sala d’actes de l’Hospital de Sant Joan de Déu, i una altra part pràctica, que s’ha fet al pati exterior del Convent de Santa Clara , que ha cedit l’espai perquè es poguessin realitzar les tècniques en primers auxilis explicades a la sessió.

La jornada ha tingut una durada de tres hores i s’han fet dues sessions, una al matí i l’altra a la tarda, per tal de no superar el límit d’aforament i complir amb les mesures de seguretat per evitar el risc de contagi de la covid-19.

Al llarg de la formació s’han abordat les tècniques de suport vital bàsic a adults i infants, el funcionament dels desfibril·ladors, les maniobres de reanimació cardiopulmonar, el control d’hemorràgies, etcètera.També s’han tractat les primeres actuacions que els policies han de realitza r abans de l’arribada dels equips sanitaris i aquelles accions que cal fer per poder col·laborar amb ells, ja que els agents són, generalment, els primers a arribar a la situació d’emergència.

La jornada s’ha iniciat amb una presentació de l’acte a càrrec de l’adjunt a la direcció general d’Althaia, Dr. Albert Estiarte; la regidora de Ciutat Saludable de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Tarragó; el president d’IPA Bages, Pep Fuster; el director de Reanima, Carles Pons; i el cap d’Infermeria de la Unitat S EMd’Althaia, Pep Mora.