Manresa canvia el 6 pel 8 de desembre com a primer festiu d’obertura comercial de la campanya de Nadal

Els festius autoritzats a Manresa seran el 8, el 13 i el 20 de desembre; i el 3 i el 10 de gener

Dimarts que ve, 8 de desembre, serà el primer dia festiu de la campanya de Nadal que podran obrir al públic els comerços de Manresa. La capital del Bages és un dels 42 municipis de Catalunya que ha canviat el 6 pel 8 de desembre com a primer festiu d’obertura comercial. La resta de dies seran el 13 i el 20 de desembre; i el 3 i el 10 de gener.

Atesa la situació excepcional motivada per la pandèmia de la Covid-19, des de l’àmbit municipal s’havia plantejat modificar el calendari de festius amb obertura comercial autoritzada per a l’any 2020, en el sentit de substituir el dia 6 de desembre de 2020 per al dia 8. El Consell Assessor de Comerç, l’òrgan assessor en matèria de comerç de la Generalitat, s’ha pronunciat a favor de la modificació del calendari en una reunió extraordinària celebrada aquesta setmana.

La llei catalana de comerç estableix un màxim de 10 festius d’obertura autoritzada al llarg de l’any. El Consell Assessor de Comerç —que compta amb representants de les principals entitats i associacions del sector, organitzacions empresarials, entitats municipalistes, sindicats, Cambres, associacions de consumidors, i experts— acorda 8 dels 10 festius d’obertura comercial autoritzada dels previstos legalment a la normativa catalana. Els altres 2 els decideixen els municipis, en funció del màxim aprofitament comercial i d’acord amb els comerciants.