Manresa aplicarà un tractament fitosanitari als plataners i pollancres per combatre l’insecte “tigre del plàtan”

Aquest organisme provoca la despigmentació i assecament de les fulles. Aquesta actuació es farà per la nit, per evitar molèsties als veïns

Imatge de Manresa. Foto CEDIDA

La Unitat de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Manresa ha comunicat que la nit de dimarts 7 de juliol a dimecres 8 de juliol, de les 11 del vespre a les 5 de la matinada, aproximadament, es farà un tractament fitosanitari per combatre l’insecte Corytuca Ciliata als plataners i el pugó dels pollancres.

L’actuació es farà a la Font dels Capellans, plaça Espanya i al Passeig de Pere III, concretament al tram situat entre plaça Espanya i la carretera de Cardona.

L’anomenat “tigre del plàtan” (Corythucha ciliata) és un insecte xuclador originari dels Estats Units que viu principalment als plàtans d’ombra i es troba al revés de les fulles. Els efectes sobre els arbres són la despigmentació progressiva de les fulles, que acaben assecant-se i caient a terra.

El tractament es farà amb un equip atomitzador per arribar a qualsevol part de l’arbre. L’actuació es realitza en horari nocturn per evitar molèsties als veïns i, a més, es delimitarà la zona per evitar persones alienes al tractament.