L’Oficina Jove del Solsonès s’apropa al públic amb un nou web i més serveis

La plataforma es presenta amb un vídeo sobre els recursos que s’hi troben

Com contactar amb les tècniques de cada àrea de l’Oficina Jove del Solsonès, demanar-los hora directament i accedir als recursos que hi ha l’abast en matèries d’educació, ocupació, salut, oci, participació, mobilitat, habitatge i esports. Ara és possible mitjançant la nova plataforma en línia d’aquest servei, www.oficinajovesolsones.cat, estrenada aquest divendres. És un web més interactiu i amb més serveis que l’anterior. 

En aquest web hi ha tota la informació de cadascun dels àmbits d’actuació de l’Oficina Jove i que al llarg dels dos darrers anys s’han anat ampliant amb noves iniciatives. El regidor de Joventut de Solsona, Joan Parcerisa, assenyala que un nombre important de consultes a l’Oficina Jove es reben a través de les xarxes socials i el correu electrònic i, per tant, “calia un web modern, accessible i àgil per satisfer-les”. Igualment, “permetrà disposar d’una oficina jove virtual, amb la qual cosa podrem arribar a moltes més persones i famílies que encara no ens coneixen, sense necessitat de desplaçar-se per assabentar-se de tot allò relacionat amb beques, salut, formació, sexualitat, lleure i habitatge”

A més de demanar cita prèvia, utilitzar el xat directe i accedir als diferents recursos que proporciona l’oficina, també es podran llegir notícies d’interès per als joves de la comarca i una agenda jove d’activitats. “Si mires al teu voltant, tot són possibilitats i, per tant, decisions”. Així comença el vídeo de presentació que companya l’estrena del web i que es pot veure també a partir d’aquest divendres.    

Una eina també per a famílies, entitats i ajuntaments

Per al conseller comarcal responsable de l’àrea de Joventut, Xavier Castellana, el nou web és “una eina orientada al segle XXI, intuïtiva i dinàmica”. “Està concebuda per facilitar respostes a les preguntes que els joves es troben en la construcció del seu present i futur”, explica. A més, “també està pensada per a les professionals de Joventut, les entitats, les famílies i els ajuntaments de la comarca”.    

L’Oficina Jove del Solsonès, gestionada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament de Solsona amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, va obrir portes a final del 2018 a la planta baixa del Casal de Cultura i Joventut. El seu objectiu és posar a l’abast dels joves una sèrie de serveis adreçats a aquest sector de la població i millorar-ne la taxa d’emancipació.