L’Octubre Solidari proposa conèixer la tasca de Proactiva Open Arms

L’endemà, dimarts 20 d’octubre a les 20 h, es projectarà a l’Ateneu Cinema el documental “Cartas mojadas”, un retrat de la crisi migratòria.

El veler d'Open Arms, l''Astral', al port de Badalona, el 28 d'agost de 2019. ACN.

En el marc de l’Octubre Solidari paral·lelament a la campanya de difusió de les  entitats d’Igualada Solidària, que es realitza en mitjans de comunicació locals, aquest  mes s’organitzen activitats de sensibilització, amb l’objectiu que la ciutadania conegui  el dia a dia de les organitzacions humanitàries que actuen a prop de casa nostra.  Aquest és el cas de Proactiva Open Arms, que serà la protagonista de dues activitats  de la setmana vinent.

 

Així, el dilluns 19 d’octubre, a les 18 h, dins de les sessions formatives de l’AUGA, la  Fundació Educació Solidària (FES) organitza una conferència virtual que es podrà  seguir en directe a través del Canal Taronja. La xerrada porta per títol “Rescatant vides  a la deriva” i anirà a càrrec de Lluís Fuster, membre del departament formatiu d’Open  Arms, que explicarà el conflicte dels refugiats a la Mediterrània i la tasca que realitza  l’ONG sobre el terreny. 

 

L’endemà, dimarts 20 d’octubre a les 20 h, es projectarà a l’Ateneu Cinema el  documental “Cartas mojadas”, un retrat de la crisi migratòria. Es tracta d’un  documental dirigit per Paula Palacios que mostra la tasca de l’ONG Proactiva Open Arms, que calcula que entre el setembre de 2015 i lagost de 2019 va salvar unes  60.000 vides a Lesbos i al Mediterrani. L’obra exposa el drama que viuen centenars de  persones que emprenen un perillós —a vegades mortal— viatge per poder continuar  vivint i, tanmateix, quan arriben a un altre indret, en la gran majoria de casos no se’ls  proporciona unes condicions de vida òptimes.

  

“Cartas Mojadas” és una bona oportunitat per endinsar-se en una problemàtica que ja  fa anys que dura a les costes del Mediterrani. El film ha rebut el Premi del Públic de la  Secció Documental del Festival de Málaga 2020. Les entrades són gratuïtes i es  poden reservar al web de l’Ateneu Cinema.