L’exbisbe de Solsona es casa pel civil

Xavier Novell, que va renunciar al Bisbat de Solsona (Lleida) a l’agost, es va casar aquest dilluns pel civil a Súria (Barcelona), ha avançat el programa de TV3 ‘Planta Baixa’, que ha emès aquest dimarts imatges a la sortida del jutjat.

El magazine de TV3 ha informat que l’enllaç civil va tenir lloc amb l’escriptora i psicòloga Sílvia Caballol en el Jutjat de pau de Súria a última hora del dilluns.

El mateix programa ha emès unes declaracions del jutge de pau de Súria, Jaume Bransuela, que ha dit: “De bisbes que han casat a un jutge suposo que hi ha, que jo sàpiga sóc el primer d’Espanya. No els he casat jo, s’han casat ells”.

NOVA PROFESSIÓ
Xavier Novell, enginyer agrònom de professió, va començar el dilluns 1 de novembre a treballar en una empresa de genètica porcina de Cardona (Barcelona).

Va renunciar a ser bisbe al·legant raons personals, la Santa Seu va fer pública el 23 d’agost la seva acceptació i després ell va presentar el seu currículum com a enginyer agrònom en empreses relacionades amb el sector porcí de Lleida i Barcelona.

Al setembre, el president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), el cardenal Juan José Omella, va demanar respecte per la decisió del bisbe emèrit de deixar el càrrec i va considerar que aquest explicarà els motius personals “quan sigui el moment”.