L’Ajuntament solsoní s’il·lumina de color blau el Dia universal de la infància

El Consell d’Infants d’aquest curs està pendent de constituir-se per les limitacions derivades de la pandèmia

Aquest divendres al vespre la casa consistorial de Solsona tornarà a il·luminar-se de color blau amb motiu del Dia universal de la infància, que cada any recorda la signatura de la Convenció sobre els drets dels infants, del 1989. Enguany es farà en el marc d’una situació extraordinària que ha conculcat drets de la població infantil durant uns quants mesos. 

La no discriminació, l’interès superior de l’infant –quan els adults prenen decisions han de pensar en com poden afectar els menors– i la participació són alguns dels principis fonamentals sobre els quals es basen els drets de la infància. A Solsona des del 2011 aquests drets tenen més veu a través del Consell d’Infants, un òrgan de participació de l’Ajuntament amb representants de la població de 6 a 12 anys de totes les escoles del municipi. Amb tot, aquest curs encara està pendent de constituir-se, precisament, per les limitacions derivades de la pandèmia i la regidoria d’Afers Socials està estudiant com tirar-lo endavant. 

Aquest any algunes de les decisions del Consell d’Infants es recollien en la cinquena edició del Solxicsona, el cap de setmana d’activitats organitzades per als infants i les seves famílies, però la crisi sanitària va obligar a cancel·lar-lo. Sònia Pallarès, tècnica dels Serveis Socials i una de les dinamitzadores d’aquest òrgan, recorda que “la situació actual fa que molts infants hagin perdut drets i, malgrat tot, cada dia ens demostren com de bé ho fan per adaptar-se a la nova realitat”.