L’Ajuntament solsoní reforça la brigada amb quatre nous plans d’ocupació

Un oficial i tres peons treballen en la millora de l’espai urbà del nucli antic

Aquest mes un oficial i tres peons s’han incorporat a la brigada municipal de Solsona per dedicar-se durant sis mesos a la millora de l’espai urbà del nucli antic. Són personal beneficiari dels plans d’ocupació gestionats per l’Agència de Desenvolupament Local i subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Entre les tasques d’aquest personal, que treballa a jornada completa, hi ha millorar el paviment de diversos carrers del nucli antic, per tal de facilitar els desplaçaments als vianants i fer-los més segurs, suprimir barreres arquitectòniques, arranjar àrees d’aparcament i renovar embornals.

Aquests plans d’ocupació, que es convoquen anualment, s’emmarquen en el projecte de Treball als barris, dins el programa d’Experienciació laboral. Tenen com a objectiu la contractació laboral de persones treballadores en situació d’atur que viuen al nucli antic de la ciutat, per tal que puguin adquirir experiència professional i millorar la seva ocupabilitat mitjançant la realització d’obres i serveis d’interès general i social.

Per a la selecció del personal es presenta oferta pública a l’oficina del SOC de Solsona, que deriva les persones candidates que compleixen els requisits. Posteriorment, l’àrea municipal a la qual s’assignen els plans d’ocupació s’encarrega de realitzar les entrevistes de feina.